Actueel

5 oktober 2022

GRIEPVACCINATIE 2022

De griepprikken worden dit jaar gegeven:

Maandag 31 oktober van 17:00 tot 18:00 voor patiënten met achternaam A t/m L

Dinsdag 1 november van 17:00 tot 18:00 voor patiënten met achternaam M t/m Z

Indien u een uitnodiging heeft ontvangen kunt u zich op de genoemde data melden. Vergeet niet om de uitnodiging mee te nemen.

PNEUMOKOKKEN

Patiënten geboren tussen 1 januari 1953 en 31 december 1956 ontvangen tevens een uitnodiging voor de pneumokokken vaccinatie. Deze wordt op hetzelfde moment als de griepprik gegeven.

14 april 2022

FEESTDAGEN

De volgende feestdagen zal onze praktijk gesloten zijn:

Maandag 18 april (Paasmaandag)

Woensdag 27 april (Koningsdag)

Donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag )

Maandag 6 juni (2e Pinksterdag)

Uiteraard zal onze praktijk bereikbaar zijn voor spoedeisende hulpvragen. U kunt hiervoor het bekende praktijknummer bellen (0521-592575) en wordt dan doorverbonden met de dienstdoende huisarts.

10 februari 2022

Vanaf maandag 14 februari heten wij onze nieuwe huisarts, Mieke Luten, welkom in ons team. Zij zal werkzaam zijn op maandag, dinsdag en donderdag.

16 december 2021

WIJZIGING OPENINGSTIJDEN OUDEJAARSDAG

Op vrijdag 31 december zijn de huisartsenpraktijk en apotheek vanaf 12:00 uur gesloten. Let op: voor het afhalen van medicatie is de apotheek de hele dag gesloten!

15 november 2021

GRIEPPRIK 2021

De griepprik wordt aangeboden aan alle personen vanaf 60 jaar en aan personen met een medische indicatie. Zij hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen. De volgende prikronde zal zijn op:

Maandag 29 november van 17:00 tot 18:00 uur!

S.v.p. NIET vóór 17.00 uur op de praktijk komen. Wij vragen u de eventueel geldende coronamaatregelen in acht te nemen. 

PNEUMOKOKKENPRIK 2021

Personen die geboren zijn tussen  1 januari 1948 en 31 december 1952  krijgen een uitnodiging voor deze prik.  U kunt deze gelijktijdig met de griepprik halen! 

Wij vragen u de eventueel geldende coronamaatregelen in acht te nemen. 

28-09-2021

Nieuwe afhaaltijden bij de apotheek m.i.v 01-10-2021

Medicatie (op werkdagen) vóór 12:00 uur aangevraagd staat vanaf nu 2 werkdagen later na 13.30 uur voor u klaar.

Medicatie aangevraagd op vrijdag, zaterdag of zondag staat dinsdag na 13.30 uur voor u klaar.

Aangevraagd vóór :           Afhalen vanaf:

Maandag    12.00 uur Woensdag   13.30 uur
Dinsdag       12.00 uur Donderdag  13.30 uur
Woensdag  12.00 uur Vrijdag         13.30 uur
Donderdag 12.00 uur Maandag     13.30 uur
Vrijdag , zaterdag, zondag Dinsdag        13.30 uur

25 augstus 2021

Per 1 september a.s. zullen de werkzaamheden van praktijkverpleegkundige Bertha Kersten-de Haan worden overgenomen door twee nieuwe praktijkondersteuners.
We verwelkomen Marije Hofman in onze praktijk als nieuwe collega praktijkverpleegkundige. Zij zal op maandag, dinsdag en donderdag werkzaam zijn. Daarnaast heeft Iris Bunda, al lange tijd werkzaam in onze praktijk als doktersassistente, recent haar diploma praktijkondersteuner behaald. Op dinsdag en woensdag zal zij ingezet worden als praktijkondersteuner.
Samen zullen Iris en Marije verantwoordelijk zijn voor de diabeteszorg, cardiovasculair risico- en astma/copd zorg.

14 juni 2021

Vertrek praktijkondersteuner

Per 1 augustus ga ik stoppen als praktijkverpleegkundige in deze huisartsenpraktijk en ga ik de nieuwe uitdaging aan als verpleegkundig specialist in opleiding op een andere locatie. Ik wil iedereen bedanken voor het vertrouwen en de leuke en fijne samenwerking.

Hartelijke groet,

Bertha Kersten-de Haan

25 mei 2021

Nieuwe service:

Na installatie van de uitgifteautomaat welke 24/7 toegankelijk is, is het onder bepaalde voorwaarden, mogelijk om uw medicatie buiten de gebruikelijke openingstijden op te halen. Dit geldt alleen voor herhaalmedicatie en na (telefonisch) contact met de apothekersassistente. U krijgt dan uitleg over de werking en via SMS een unieke code waarmee u het voor u bestemde kluisje kunt openen.

26 april 2021

Corona-vaccinaties

Inmiddels hebben we vanuit de huisartsenpraktijk drie rondes vaccinaties achter de rug. Totaal zijn er nu 55 personen volledig gevaccineerd en 475 personen hebben de eerste vaccinatie gehad. De uitnodiging voor de vaccinatie via de huisartsenpraktijk gebeurt op leeftijdscategorie en wordt bepaald door het RIVM. Hier hebben wij geen invloed op. Ook op het soort vaccinatie hebben wij geen invloed. Momenteel is dit Astra Zeneca. Ook dit wordt bepaald door het RIVM. Personen onder de 60 jaar worden op dit moment nog niet door ons gevaccineerd. Mogelijk volgt er op verzoek van het RIVM een nieuwe vaccinatieronde. Indien u hiervoor in aanmerking komt, ontvangt u hiervoor een uitnodiging met informatie.

11 januari 2021

Voor de levering van hulpmiddelen gaan we in 2021 een samenwerking aan met MijnHulpmiddelenwinkel.

Patiënten die verzekerd zijn bij Zilveren Kruis, De Friesland, Interpolis of FBTO, hebben eind 2020 een brief gehad van hun zorgverzekeraar waarin staat dat apotheken en apotheekhoudende huisartsenpraktijken vanaf 1 januari 2021 geen hulpmiddelen (incontinentiemateriaal, diabetestestmateriaal, drinkvoeding en verbandmiddelen) meer mogen leveren.

De levering van hulpmiddelen moet voortaan via speciale hulpmiddelenwinkels. Als apotheekhoudende huisarts vinden wij het belangrijk dat de hulpmiddelen in ons dorp laagdrempelig beschikbaar blijven. Daarom werken wij sinds 1 januari 2021 samen met Mijn Hulpmiddelenwinkel voor de levering van hulpmiddelen. Mijn Hulpmiddelenwinkel is een hulpmiddelenwinkel die speciaal door apotheekhoudende huisartsen is opgericht.

Patiënten die hulpmiddelen gebruiken en verzekerd zijn bij een van de bovengenoemde zorgverzekeraars, hebben van ons een brief ontvangen. bij deze brief zit een toestemmingsformulier. Met uw toestemming kunnen wij dan ook dit jaar uw hulpmiddelen blijven verzorgen via de hulpmiddelenwinkel. We verzoeken u het toestemmingsformulier zo spoedig mogelijk in te vullen en weer in te leveren bij de praktijk.

Het bestellen van uw hulpmiddelen kunt u vanaf heden online regelen. Dit kan rechtstreeks op de website van Mijn Hulpmiddelenwinkel of via onderstaande link.

https://www.mijnhulpmiddelenwinkel.nl/

Indien u hulp nodig heeft bij het bestellen kunt u uiteraard altijd contact opnemen met de apotheek. De assistenten zijn te allen tijde bereid om u te helpen.

Let op: Voorlopig is deze service alleen beschikbaar voor patiënten die verzekerd zijn bij Zilveren Kruis, De Friesland, FBTO of Interpolis. We verwachten echter deze mogelijkheid op termijn beschikbaar te kunnen stellen voor al onze patiënten.

WIJZIGING AVOND-, NACHT- EN WEEKENDDIENSTEN PER 9 JULI

Vanaf 9 juli zal de huisartsenpraktijk Vledder ( dokter Kors ) meewerken in de kleinschalige dienstenstructuur voor avond-, nacht- en weekenddiensten.

Wat betekent dit voor u als patiënt?

U kunt net als nu in geval van spoed de praktijk bellen en wordt dan automatisch doorverbonden met de dienstdoende huisarts.

Dit kan een huisarts uit Diever, Dwingeloo of Vledder zijn die u dan in de desbetreffende praktijk kunt bezoeken of indien dit niet kan legt deze een visite af.

Wij zijn van mening dat we op deze manier de beste kwaliteit van zorg kunnen blijven leveren