Verrichtingen en onderzoek

Doktersassistente

Voor een aantal medische verrichtingen kunt u bij de doktersassistente terecht. Dit betreft onder andere het aanstippen van wratten, het geven van injecties, uitspuiten van oren, verwijderen van hechtingen, wondcontroles en het maken van uitstrijkjes.

U dient hiervoor wel een afspraak te maken.

De assistentes zijn tevens bevoegd een aantal onderzoeken uit te voeren, zoals bijvoorbeeld een 24-uurs bloeddrukmeting, vaatonderzoek d.m.v. doppler, holterfoonregistratie (hartritmeregistratie op tijdstip van klachten) en geheugentesten.  Sommige verrichtingen kunt u rechtstreeks met de assistente afspreken. Voor overige verrichtingen stelt de huisarts de indicatie voor nader onderzoek.

Urineonderzoek

Denkt u aan een blaasontsteking (vaak plassen en pijn bij het plassen), dan is het verstandig om uw urine te laten controleren. Indien u de urine voor 9.30 uur brengt, kunt u tussen 11.00 – 12.00 uur bellen voor de uitslag en het eventuele verdere beleid. Zet wel duidelijk uw naam en geboortedatum op het potje.

Laboratoriumonderzoek

Bloedprikken in Diever is tijdelijk niet mogelijk vanwege het coronavirus. In de ziekenhuizen kan bloed geprikt worden op afspraak

Chirurgische verrichtingen

Kleine verrichtingen en chirurgische ingrepen vinden ’s middags plaats. Het gaat hierbij om het verwijderen van bijvoorbeeld moedervlekken, lipomen, talgkliercysten of ingegroeide teennagels.

Sterilisaties bij mannen

Sterilisaties bij mannen worden verricht door onze collega in Dwingeloo, dokter A.J. Kalsbeek. Hij doet dit sinds vele jaren in de huisartsenpraktijk volgens de hiervoor geldende richtlijnen.

Voor een afspraak kunt u terecht bij de doktersassistente van Dwingeloo, tel 0521-591229

Praktijkverpleegkundige/praktijkondersteuner

In onze praktijk zijn een praktijkondersteuner en een praktijkverpleegkundige werkzaam. Zij zijn gespecialiseerd in de begeleiding van en de zorg voor patiënten met chronische aandoeningen als diabetes, astma/COPD en hart- en vaatziekten. Daarnaast kunnen zij patiënten begeleiden bij het stoppen met roken.

Uitslagen

U wordt in principe niet gebeld over een uitslag: u dient zelf contact met ons op te nemen om te informeren naar de uitslag van uw onderzoek. Tussen 11.00 – 12.00 uur hebben de assistentes meer gelegenheid om uitslagen met u door te nemen. Wij verzoeken u, indien mogelijk, op dit tijdstip te bellen.